Вірус Зіка поширюється "подібно до вибуху" - ВООЗ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вірус Зіка поширюється "подібно до вибуху" - ВООЗ

Вірус Зіка поширюється "подібно до вибуху" - ВООЗ
Джерело:  The Guardian

Всесвітня організація охорони здоров'я скликала екстрений комітет через «вибухове» поширення вірусу Зика, пов'язаного з тисячами вроджених дефектів в Латинській Америці, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.
"Торік хвороба була виявлена ​​в Північній і Південній Америці, де він миттєво поширюється, - сказала генеральний директор ВООЗ Маргарет Чен. - Рівень тривоги є надзвичайно високим. Зародження вірусу в деяких випадках було пов'язано з різким збільшенням народження дітей з аномально маленькими головами".
Чен сказала, що "дуже тривожним" є те, що вірус вже був виявлений в 22 країнах Північної та Південної Америки. Раніше також повідомлялося про те, що випадки зараження вірусом були зафіксовані в Данії та інших країнах Європи.
Поширення вірусу спонукало країни по всьому світу радити вагітним жінкам обходити області, де він був виявлений.
Чен заявила, що 1 лютого ВООЗ збере екстрену нараду для визначення світової реакції на масштаби, яких набуває поширення вірусу, і відсутність вакцини або лікування проти нього.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?