Кавун і диня допомагають у боротьбі зі стресом
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Кавун і диня допомагають у боротьбі зі стресом

Кавун і диня допомагають у боротьбі зі стресом
Джерело:  Ортодокс

Дослідники з Франції виявили ще одну корисну властивість кавунів і динь. Завдяки відкритій властивості цих плодів медики сподіваються створити нові препарати для проведення лікування та реабілітації хронічних стресів, пише Orthodox.

За словами експертів, до складу кавунів і динь входить велика кількість ферментів супероксиддисмутази. Завдяки цій речовині стає можливим нейтралізувати наслідки впливу на організм стресу хронічної форми. Згаданий фермент також є сильним антиоксидантом.


В рамках проведеного дослідження медикам вдалося встановити, що психологічний і оксидативний стрес мають зв'язок. Оксидативний стрес розвивається під впливом активних радикалів, які впливають на біологічні процеси, що відбуваються на клітинному рівні.


Фахівці прийшли до висновку, що нейтралізація шкідливого впливу вільних радикалів призводить до ослаблення дії стресу на організм. А як стало відомо набагато раніше, вільні радикали можна деактивувати за допомогою антиоксидантів, які і містять дині та кавуни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?