Україну вперше відвідає новий глава МЗС Канади
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну вперше відвідає новий глава МЗС Канади

Україну вперше відвідає новий глава МЗС Канади
Джерело:  HuffPost Politics Canada

Міністр закордонних справ Канади Стефан Діон оголосив, що їде в Україну, після того, як зіткнувся зі шквалом критики з боку опозиційних консерваторів рішення про більш широку співпрацю з РФ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на HuffPost Canada.
Про поїздку глава МЗС оголосив сьогодні, 28 січня, в Палаті громад. Він прибуде до Києва в найближчі вихідні, щоб провести зустріч з українськими колегами і висловити підтримку Канади.
"Я радий, що поїду в Україну, щоб висловити уряду країни постійну підтримку Канади і те, як глибоко ми незгодні з вторгненням і втручанням російського уряду в Україну, - сказав міністр. - Ми дуже багатьом зобов'язані українським канадцям і ми завжди будемо підтримувати їх" .
У Канаді живе близько 1300000 канадців українського походження, і Діон каже, що Канада залишається непохитним другом України. Але в той же час вона буде відкрита для розмови з РФ, тому що та може послужити потребам Канади, у тому числі в Арктиці, де дві країни об'єднують спільні інтереси.
Нагадаємо, сьогодні тіньовий міністр оборони Канади Джеймс Безан закликав уряд своєї країни зберегти санкції проти РФ, поки не будуть виведені російські війська з Донбасу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?