Унікальні скульптури античних богів знайдені на Криті
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Унікальні скульптури античних богів знайдені на Криті

Унікальні скульптури античних богів знайдені на Криті

Під час розкопок на Криті знайдені скульптури давньогрецьких богів Аполлона та Артеміди у відмінному стані, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  УНИАН.


Знахідки були виявлені в ході робіт близько античного міста Аптера в районі Іракліона. Археологи дістали з ґрунту дві невеликі скульптури, що представляють собою зображення Артеміди і Аполлона. Перша виконана з бронзи, друга - з мармуру. Ймовірно, вони прикрашали одну з вілл. Їх висота з п'єдесталом становить близько півметра, без нього - 35 см.


Вчені назвали знахідки унікальними, причому не тільки через компактний розмір, а і за вражаючи прекрасний стан скульптур. Дослідники датують їх другою половиною I століття н е. У Артеміди, наприклад, збереглися обидві руки, в одній вона тримає лук. Вразили археологів та збереглися вставки з білого матеріалу, використані для виконання райдужної оболонки очей богині полювання.


Скульптура Аполлона теж добре зберіглася. На її підставці виявлені сліди червоної фарби. Вчені припускають, що скульптури були виготовлені за межами Кріту та привезені на острів для використання у домашньому храмі. Крім того, подібні вироби в той час представляли собою предмети розкоші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?