Студенти винайшли рюкзак з чистим повітрям
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Студенти винайшли рюкзак з чистим повітрям

Студенти винайшли рюкзак з чистим повітрям
Джерело:  online.ua

Група студентів з Нідерландів винайшли рюкзак, який виробляє чисте повітря, повідомляє   ONLINE.UA, посилаючись на  Eco Town.


Справа у тому, що такий рюкзак використовує вентилятор, що захоплює повітря з навколишнього середовища, а потім проводить його крізь коріння рослин, що знаходяться всередині. Після цього брудне повітря проходить друге очищення за допомогою фільтра HEPA (high-efficiency particulate air), тільки потім воно надходить у спеціальний прикріплений комір для дихання.


Розробка перемогла у "Битві концепцій", організованій некомерційною організацією Stichting Innovatie Glastuinbouw Nederland, що займається сприянням соціально цінним інноваціям в тепличному садівництві. Наступним кроком, за словами лідера команди Marnix de Kroon, стане створення робочого прототипу.


Незважаючи на те, що HEPA-фільтр прекрасно уловлює забруднюючі повітря частинки, De Kroon наполягає, що рослина необхідна в якості бар'єру для мікроскопічних часток, наприклад, летких органічних сполук.


Враховуючи, що забруднення в деяких районах Пекіна в грудні минулого року перевищило максимальний рівень частинок PM2.5, рекомендований Всесвітньою організацією охорони здоров'я, майже в 40 разів, додаткова страховка може бути виправдана.


"Цей продукт не може швидко поширитися в Європі, але такі міста, як Пекін і Тегеран, міста з серйозними проблемами забруднення, стануть нашим головним ринком", - сказав лідер команди.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?