NVIDIA може представити новий GeForce GTX Titan на базі Pascal в квітні
Категорія
Технології
Дата публікації

NVIDIA може представити новий GeForce GTX Titan на базі Pascal в квітні

NVIDIA може представити новий GeForce GTX Titan на базі Pascal в квітні
Джерело:  3dnews.ru

Ось уже більше трьох років корпорація NVIDIA анонсує свої флагманські графічні карти для споживачів серії GeForce GTX Titan під час щорічної конференції GPU Technology Conference (GTC) . Подібний підхід дає компанії можливість показати свої найвищі досягнення в галузі створення графічних процесорів (graphics processing units, GPUs) не тільки професіоналам, але і ентузіастам ігр та ПК. Судячи з чуток, в квітні цього року NVIDIA представить черговий «титан», цього разу на базі архітектури Pascal, пише 3Dnews.
Сімейство продукції GeForce GTX Titan традиційно базується на найпотужніших графічних процесорах NVIDIA на момент подання. Так, GeForce GTX Titan, Titan Black і Titan Z використовували мікросхеми GK110, тоді як Titan X використовує GM200. Подібні карти призначені не тільки для любителів ігор, але і для ентузіастів наукових обчислень на GPU. Саме тому всі «титани» володіють необмеженою продуктивністю для обчислень з подвійною точністю (double precision, DP, або FP64), а також екіпіруються величезною кількістю набортної пам'яті.
Цього року NVIDIA планує провести GPU Technology Conference на початку квітня, трохи пізніше, ніж зазвичай. За чутками, одним із ключових анонсів GTC 2016 стане представлення архітектури графічних процесорів Pascal, а також пристроїв на базі нових флагманських GPU - GP100. Крім цього, на конференції традиційно зберуться вчені, програмісти, дослідники і різного роду професіонали, що використовують графічні процесори для вирішення наукових або серйозних практичних завдань.


Прототип процесорного модуля на базі GPU архітектури Pascal з HBM-пам'яттю.


З погляду ентузіастів апаратного забезпечення ПК, ключовим анонсом GTC 2016 стане представлення нового GeForce GTX Titan на основі процесора GP100, флагмана першого покоління сімейства процесорів на базі архітектури Pascal. Точні специфікації нового GeForce GTX Titan невідомі, але логічно очікувати, що новинка буде екіпіруватися 16 Гбайт пам'яті HBM2 виробництва Samsung c пропускною здатністю 819,2 Гбайт - 1 Тбайт / с. Вартість нового «титану» традиційно складе близько $1000 або вище.


Хоча NVIDIA ще тільки належить розкрити всі подробиці про архітектуру Pascal, очевидно, що нове покоління GPU NVIDIA стане наступним по-справжньому важливим кроком в еволюції графічних процесорів компанії. Серед можливостей Pascal очікується підтримка обчислень з половинною точністю; уніфікований адресний простір пам'яті для CPU і GPU; підтримка нових типів пам'яті (HBM2, GDDR5X); шина NVLink для зв'язку з CPU і GPU в системах для суперкомп'ютерних обчислень або ж декількох GPU в одному ПК; а також нові графічні, обчислювальні та мультимедійні можливості.


NVIDIA GeForce GTX Titan X.

Графічні процесори GP100 вироблятимуться за поліпшеною технологією 16 нм з транзисторами з вертикально розташованим затвором (16nm FinFET +, CLN16FF +) на потужностях Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. (TSMC). Завдяки збільшеній щільності транзисторів у технології CLN16FF +, NVIDIA зможе істотно збільшити кількість вентилів у GP100 в порівнянні з GM200 при збереженні схожої площі ядра. Як наслідок, серйозно виросте кількість обчислювальних процесорів, що, в сукупності з поліпшеною мікроархітектурою, призведе до кратного збільшення продуктивності в порівнянні з рішеннями на базі GK110 / GK210 і GM200.


Істотне збільшення обчислювальної потужності, а також використання чотирьох 4-Гбайт мікросхем HBM2 c пропускною спроможністю до 1 Тбайт / с дозволить графічним картам на базі GP100 показати новий рівень швидкості в дозволах надвисокої чіткості - 4K (3840 × 2160, 4096 × 2160) і 5K ( 5120 × 2160). Крім того, GP100 істотно збільшить швидкість обчислень з подвійною точністю, що буде важливо для суперкомп'ютерів; а також з половинною точністю, що значно прискорить системи глибокого навчання і штучного інтелекту.


Корпорація NVIDIA поки ніяк не підтверджувала плани щодо виведення рішень на базі архітектури Pascal на ринок, обмежуючись зазначенням, що новинки з'являться у продажу в 2016 році. Як наслідок, чутки про новий GeForce GTX Titan в квітні можуть виявитися невірними.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?