Україна вимагає від РФ припинити порушення прав людини в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна вимагає від РФ припинити порушення прав людини в Криму

МЗС України
Україна вимагає від РФ припинити порушення прав людини в Криму

Міністерство закордонних справ України зробило заяву щодо порушень РФ прав і свобод людини в окупованому Криму та на Донбасі, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.
"В Україні глибоко стурбовані продовженням порушень Росією прав та основоположних свобод людини в Криму, а також в окремих районах Донецької та Луганської областей. Звіти та доповіді міжнародних організацій та правозахисних інститутів одностайно фіксують масове переслідування з боку окупаційних структур РФ етнічних українців та корінного кримськотатарського населення АР Крим з політичних і національних мотивів, вчинення актів насильства, залякування, обмеження їх права на свободу думки, совісті і релігії та право на свободу мирних зборів і асоціацій", - йдеться в заяві.
У МЗС нагадали, що в оприлюдненому 27 січня 2016 року звіті "Свобода у світі - 2016" міжнародна неурядова організація Freedom House охарактеризувала стан політичних прав і громадянських свобод в окупованому Криму як "невільний".
"Україна закликає міжнародну спільноту об'єднати зусилля і зажадати від Російської Федерації припинення незаконних дій на суверенній території України, відмовитися від практики розпалювання міжетнічної ворожнечі, ксенофобських і расистських настроїв, політично мотивованих переслідувань дисидентів та громадських активістів", - зазначили у відомстві.
Нагадаємо, раніше правозахисна організація Human Rights Watch назвал а ситуацію з правами людини в Криму репресивною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?