У Катарі зробили 525-сильний суперкар (4 фото)
Категорія
Авто-мото
Дата публікації

У Катарі зробили 525-сильний суперкар (4 фото)

У Катарі зробили 525-сильний суперкар (4 фото)
Джерело:  Мотор.ru

Компанія Elibriea представила прототип першого спорткара, зробленого в Катарі. Концепт-кар, оснащений 525-сильним двигуном General Motors, дебютував на моторшоу в Досі, пише Мотор.

Як повідомляє Gulf Times, розробка прототипу зайняла два з половиною роки. Концептом займався засновник компанії Elibriea - 27-річний Абдул Вааб Зіалуа. Спонсором проекту виступила компанія Ali Bin Ali Group.


Ніяких додаткових подробиць про машину в Elibriea не навели. При цьому на офіційному сайті компанії вже є інформація про майбутню серійну модель, яка отримає назву Equvallas. Її побудують навколо карбонового монокока, вона буде середньомоторною з 800-сильним двигуном, який поєднується з шестиступінчастою коробкою передач.


Замовлення на серійну модель почнуть приймати в березні 2016 року, а товарні зразки повинні з'явитися в грудні поточного року.


Першим арабським суперкаром стало купе Lykan Hypersport, розроблене ліванською компанією W Motors. Серійна версія моделі дебютувала в листопаді 2013 року. Двохдверка укомплектована 3,7-літровим твін-турбо мотором, віддача якого становить 750 кінських сил і 960 Нм крутного моменту. З місця до ста кілометрів на годину Lykan Hypersport розганяється за 2,8 секунди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?