Польща хоче рівноправності в ЄС і гарантій безпеки від НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща хоче рівноправності в ЄС і гарантій безпеки від НАТО

Польща хоче рівноправності в ЄС і гарантій безпеки від НАТО
Джерело:  Associated Press

Новий міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський каже, що народ хоче гарантій рівних відносин до всіх держав-членів Євросоюзу, особливо зараз, коли союз зіткнувся з численними кризами, які загрожують його єдності, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
Під час своєї програмної промови в парламенті в п'ятницю, 29 січня, Ващиковський заявив, що ЄС вражений кризовою обстановкою безпеки- на його кордонах і в ідеї самого союзу. Польща хоче брати участь у їх подоланні.
Глава МЗС також заявив, що Польща очікує пропозицій відчутних гарантій безпеки від НАТО з урахуванням збільшення активності РФ, особливо її позиції щодо України. Варшава очікує великої ролі США у забезпеченні безпеки регіону.
Ващиковський сказав, що Польща підтримуватиме більш незалежну, ніж раніше, політику в рамках ЄС, в той же час протидіючи будь-яким спробам розбіжностей, які загрожували б інтересам Польщі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?