Польща критично ставиться до Північного потоку-2
Категорія
Економіка
Дата публікації

Польща критично ставиться до Північного потоку-2

Польща критично ставиться до Північного потоку-2
Джерело:  Укрінформ

Глава МЗС Польщі Вітольд Ващиковський заявив, що газопровід "Північний потік-2" - політичний, а не економічний проект, який несе загрозу для України і Словаччини, зменшуючи транзитні можливості країн, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.
"Ми критично ставимося до проекту Nord Stream-2 (Північний потік-2, - Ред.) - неефективного в економічному сенсі задуму, який служить збільшенню залежності ЄС від поставок енергоносіїв з того ж напрямку. Цей газопровід, зменшуючи транзитні можливості Словаччини та України, ставить під сумнів не тільки інтереси нашого південного союзника (Словаччини, - Ред.), а й послаблює нашого східного партнера (Україну, - Ред.)", - зазначив Ващиковський.
"Насправді Nord Stream-2 (Північний потік-2, - Ред.) - політичний, а не бізнес-проект", - додав Ващиковський.
Нагадаємо, на думку президента Литви Далі Грібаускайте, газопровід Північний потік-2 служить тестом для енергетичної політики Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?