КСУ почав розгляд справи щодо «наступної чергової сесії» парламенту
Категорія
Політика
Дата публікації

КСУ почав розгляд справи щодо «наступної чергової сесії» парламенту

КСУ почав розгляд справи щодо «наступної чергової сесії» парламенту
Джерело:  УНН

Конституційний суд України розпочав розгляд справи за поданням народних депутатів про тлумачення статті 155 Конституції України "на наступній черговій сесії Верховної Ради України" щодо прийняття змін до Основного Закону в частині децентралізації, передає ONLINE.UA з посиланням на УНН.
Про це повідомив голова КСУ Юрій Баулін.
"Кворум для проведення пленарного засідання є... Оголошую відкритим пленарне засідання Конституційного суду України для розгляду справи", - сказав глава КСУ, відзначивши, що на сьогоднішньому засіданні присутні 13 суддів КСУ, решта 3 судді відсутні з поважних причин.
Під час відкритої частини засідання суддя-доповідач Олександр Литвинов зачитав коментарі різних наукових інститутів, Верховної Ради і президента, надані під час письмових слухань.
Потім почалася закрита частина засідання, на якому буде ухвалено рішення.
Зміни до Конституції в частині децентралізації Верховна Рада України схвалила 31 серпня 2015 року. Відповідно до статті 155 Основного закону остаточно закон повинні затвердити «на наступній черговій сесії Верховної Ради».
Тобто чи означає це положення, що законопроект про внесення змін до Основного Закону щодо децентралізації може бути проголосований тільки безпосередньо на наступній за номером сесії парламенту після сесії, на якій законопроект був попередньо схвалений, чи затвердження законопроекту про внесення змін до Конституції можливе на будь-якій наступній сесії (тобто такій, яка пізніше в часі) після сесії, на якій відбулося попереднє схвалення.
Раніше повідомлялося, що зміни щодо децентралізації розглянуть після вердикту КСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?