Іран планує збільшити експорт нафти
Категорія
Економіка
Дата публікації

Іран планує збільшити експорт нафти

Іран планує збільшити експорт нафти
Джерело:  Reuters

У січні та лютому експорт нафти з Ірану зросте більш ніж на 20 відсотків у порівнянні з середньодобовим показником минулого року до дворічного максимуму, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Reuters.
"Середньодобові поставки складуть близько 1,5 млн барелів у січні і 1,44 млн у лютому, причому січневий показник - максимальний з лютого 2014 року", - йдеться у повідомленні.
Після скасування міжнародних санкцій проти Ірану на початку року уряд країни розпорядився збільшити видобуток нафти на 500 тис барелів на добу, щоб підвищити поставки на вже переповнений світовий ринок. Аналітики оцінюють надлишок нафти на ринку приблизно в 1 млн барелів на добу.
"Усі очікували, що Іран якнайшвидше підвищить експорт. Він може це зробити, тому що у нього багато нафти в плавучих сховищах", - сказав керуючий ризиками Mitsubishi Corp Тоні Нунан.
Іран зберігає в танкерах близько 40 млн барелів нафти. В основному це надлегка нафта, так звана конденсатом.
Нагадаємо, Іран підписав з французькою Total договір про постачання нафти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?