Чи варто боятися українкам вірусу Зіка?
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чи варто боятися українкам вірусу Зіка?

Чи варто боятися українкам вірусу Зіка?
Джерело:  news.liga.net

Вірус Зіка, - вірус з Африки, що насувається на всю західну півкулю, який поширюється за допомогою укусу комарів. У особливій небезпеці вірусу Зіка перебувають вагітні жінки, чиї діти через нього хворітимуть мікроцефалією, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  Ліга.net.

У Бразилії з осені 2015 йде боротьба з вірусом Зіка, і там вже можна відстежити 30-кратне зростання мікроцефалії у дітей. Найбільша небезпека для дитини - якщо мати захворіє вірусом Зіка в перші 3-4 місяці після зачаття. Для дорослих захворювання не так вже й страшно, - через кілька днів після зараження починається лихоманка, яка повністю проходить через тиждень. Іноді спостерігаються головний біль, висока температура і появи висипань, а в частині випадків захворювання може проходити і зовсім безсимптомно.

За словами представників Інституту епідеміології та інфекційних захворювань, Україні вірус Зіка не страшний, тому що у нас не мешкає той вид комарів, що його переносить. Єдині хто в небезпеці, - ті, що відвідують країни Африки і Бразилію, і можуть заразитися там.

1 лютого в Женеві буде проведено екстрене зібрання, на якому спеціальна група ВООЗ обговорить, чи варто розглядати вірус Зіка як небезпечне захворювання і реальну загрозу.

Раніше  повідомлялося, що вакцина від вірусу Зіка може бути готова вже до кінця цього року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?