Підбірка з поширених хибних думок
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Підбірка з поширених хибних думок

Підбірка з поширених хибних думок

Існує безліч дурних, але неймовірно поширених переконань, в які більшість людей наполегливо вірить, приймаючи їх як належне і навіть не намагаючись перевірити, чи так це насправді. Далі представлені 10 популярних помилок, передає  ONLINE.UA, посилаючись на  Фактрум.

1. Багато хто вважає, що червоний колір страшенно дратує биків, але це не так. Насправді бики ледь здатні розрізняти кольори.

2. Лампочку винайшов не Томас Едісон, до нього її багато хто винаходив. Найвідомішим з попередників був Лодигін Олександр Миколайович.

3. Вода не є кращим провідником електрики, а дистильована вода і зовсім позбавлена ​​всіх мінералів, іонів солей і бруду, що необхідні провіднику.

4. Здатність хамелеона змінювати колір, - не спосіб маскування, а спосіб спілкування з собі подібними.

5. Середня статистика смертності в 30 років в середньовіччя пов'язана з тим, що вмирало багато немовлят. Серед тих, хто дожив до 21, середній вік смерті становить 54-65 років.

6. Ймовірність влучення блискавки в одне і те ж місце становить 45%.

7. Паперові гроші, незважаючи на свою назву, здебільшого виготовляються з льону та бавовни, іноді, - з пластика.

8. У разі небезпеки страуси прикидаються мертвими, але не ховають голову в пісок.

9. У восьминога 6 ніг і 2 руки, що доведено біологами.

10. Арабські цифри були придумані в Індії. Араби лише поширили їх у Європу.

Раніше також  публікувалася  підбірка з цікавих фактів про світло.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?