У Франції показали антиукраїнський фільм про Євромайдан
Категорія
Культура
Дата публікації

У Франції показали антиукраїнський фільм про Євромайдан

У Франції показали антиукраїнський фільм про Євромайдан

Французький телеканал Canal+ представив фільм про Революцію Гідності під назвою "Україна, маски революції", незважаючи на вимогу Києва скасувати показ, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
Фільм вийшов в ефір 1 лютого о 22:30 за місцевим часом.
У документальній картині режисера Поля Морейро йдеться про події 2013-2014 років в Україні. Як йдеться в анотації фільму, "участь ультраправих, озброєних груп (у протестах на Майдані) давно ігнорується". Режисер також розповідає про підтримку "націоналістів" Вашингтоном і про "масове вбивство в Одесі, вчинене українськими націоналістами".
Посольство України в Парижі просило Canal+ зняти фільм з ефіру, звинувативши автора картини в маніпулюванні коментарями і генерації упереджень.
"Намагатися пояснити події в Україні діями США - нечесно і абсолютно нешанобливо до громадян нашої країни, загиблих в центрі Києва при захисті демократичних надій. Canal+ слід було б переглянути свою позицію щодо показу фільму", - заявили в посольстві.
Нагадаємо, документальний фільм про події Революції Гідності "Зима у вогні"номіновано цього року на Оскар.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?