Президентські перегони в США: Айова обрала Клінтон і Круза (відео)
Категорія
Світ
Дата публікації

Президентські перегони в США: Айова обрала Клінтон і Круза (відео)

Президентські перегони в США: Айова обрала Клінтон і Круза (відео)
Джерело:  Bloomberg

У понеділок, 1 лютого, в штаті Айова, США, пройшов перший тур президентського голосування, за результатами якого від Республіканської партії переміг Тед Крус, а в нелегких перегонах від Демократів перемогу здобула Гілларі Клінтон, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Bloomberg.
Кампанія Гілларі Клінтон оголосила про перемогу в найщільніших перегонах Демократичних зборах Айови, коли штат-учасник заявив, що вона забезпечила лідерство, яке не може бути скасовано. Клінтон здобула перемогу, еквівалентну приблизно на чотирьох державних делегатів більше, ніж її основний суперник сенатор Берні Сандерс.
"Сьогоднішні результати найщільніші в історії Закритих демократичних зборів Айови", - сказав голова демократичної партії Айови Енді МакГуайр.
Сенатор Тед Крус виграв в Республіканському партійному зібранні, а Дональд Трамп посів друге місце. Сенатор Марко Рубіо від Флориди перевищив очікування і зайняв престижне третє місце.
"Республіканський кандидат і наступний президент Сполучених Штатів не буде обраний засобами масової інформації, не буде обраний політичною елітою Вашингтона, не буде обраний лобістами, він буде обраний найнеймовірнішою, найпотужнішою силою - якій належить весь суверенітет в країні - нами, людьми, американським народом" , - сказав Крус про свою перемогу.
Результати послужили причиною того, що два колишніх губернатори, Майк Хакабі і Мартін О'Меллі, кандидати від республіканської і демократичної партій відповідно, оголосили про закінчення своїх кампаній.


Відео: WD NEWS

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?