Новий проект угоди Великобританії і ЄС став "основою для компромісу"
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий проект угоди Великобританії і ЄС став "основою для компромісу"

Новий проект угоди Великобританії і ЄС став "основою для компромісу"
Джерело:  BBC

Девід Кемерон заявив, що проект угоди щодо його вимог реформ показує "істотні зміни, які він хоче бачити в стосунках Великобританії з ЄС, але «подробиці ще будуть доопрацьовуватися» перед самітом 18-19 лютого, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Якщо Кемерон зможе отримати згоду щодо проекту угоди в європейських лідерів на саміті в лютому, то в червні буде проведено референдум про те, чи слід Великобританії залишатися в ЄС.
Угода, опублікована президентом Європейської Ради Дональдом Туском, дозволяє запустити "аварійне гальмо" на переваги для мігрантів. У документі говориться, що пропозиція Кемерона про чотирирічну заборону пільг для трудящих-мігрантів в ЄС може набути чинності відразу ж після голосування, якщо Великобританія залишиться в Союзі.
Проект угоди також передбачає, що допомогу на дітей слід продовжувати виділяти для дітей, які проживають за кордоном - незважаючи на обітницю Кемерона покласти край цій практиці - але в майбутньому платежі будуть пов'язані з вартістю життя в цих країнах.
Туск заявив, що угода стала "хорошою основою для компромісу", додавши, що "чекають ще складні переговори - нічого не погоджено, поки не узгоджено все".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?