У ЄС немає впевненості, що Україна виконуватиме свої зобов'язання - Томбінський
Категорія
Політика
Дата публікації

У ЄС немає впевненості, що Україна виконуватиме свої зобов'язання - Томбінський

У ЄС немає впевненості, що Україна виконуватиме свої зобов'язання - Томбінський
Джерело:  Укрінформ

Європейському уряду буде важко прийняти рішення про впровадження безвізового режиму з Україною, тому що цьому заважає відстрочка впровадження електронних декларацій про доходи українських чиновників до 2017 року, передає ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Таку думку висловив голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, виступаючи перед викладачами і студентами Національного авіаційного університету.


"Ми дійшли до останнього етапу. Висновок Європейської Комісії... був позитивним. Європейська Комісія прийняла зобов'язання, що... необхідно змінити регуляції Європейського Союзу і відкрити безвізовий режим для України. ...Але залишилося питання, яке не вирішувалося українською стороною. Це питання протидії корупції. Щоб запрацювало це агентство (Антикорупційне бюро), йому необхідно надати напрацьовані документи, електронні декларації про майно. На прохання деяких депутатів, це було відстрочено до 2017 року. Ми прийшли до такої ситуації, що європейському уряду буде важко прийняти рішення про відкриття безвізового режиму, тому як немає впевненості, що Україна буде виконувати свої зобов'язання", - сказав Томбінський.


Він зазначив, що зараз рішення цього питання залежить від Верховної Ради та українських інституцій.


Також на зустрічі в НАУ голова Представництва ЄС в Україні

повідомив

, що Кіпр передав ратифікаційні документи щодо Угоди про асоціацію України та ЄС до Ради Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?