Парламент зробив важливий крок для побудови незалежної системи судів - Порошенко
Категорія
Політика
Дата публікації

Парламент зробив важливий крок для побудови незалежної системи судів - Порошенко

Парламент зробив важливий крок для побудови незалежної системи судів - Порошенко
Джерело:  president.gov.ua

Президент Петро Порошенко назвав сьогоднішній день історичним, оскільки парламент у першому читанні ухвалив законопроект про зміни до Конституції в частині правосуддя.
Про це глава держави сказав на зустрічі з делегацією глав парламентів Данії, Естонії, Ісландії, Латвії, Литви, Норвегії, Фінляндії та Швеції, яка перебуває в Україні з спільним робочим візитом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу президента.
Президент висловив сподівання, що остаточне затвердження цього законопроекту відбудеться вже в найближчі місяці.
"Це дасть можливість зробити кілька важливих кроків - зняти суддівську недоторканність, ту парасольку, яка закриває суддів від справедливого покарання за корупцію, а також забезпечити незалежну систему тестування, яка дозволить значним чином оновити суддівський корпус, зробити перезавантаження суддівської системи, але у чіткій відповідності до тих правил і норм, які існують в Європі", - сказав Порошенко.
Президент зазначив, що вперше в історії України всі сім з половиною тисяч суддів пройдуть процедуру оцінювання, що є "безпрецедентною акцією", яка дозволить виявити корупціонерів і непрофесіоналів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?