Аль-Каїда розповіла про організацію терактів 11 вересня
Категорія
Світ
Дата публікації

Аль-Каїда розповіла про організацію терактів 11 вересня

Аль-Каїда розповіла про організацію терактів 11 вересня

Терористична організація Аль-Каїда опублікувала матеріал, в якому вперше розповіла про те, чому її лідер Усама бен Ладен вирішив організувати теракти 11 вересня 2001 року в США, передає ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
У матеріалі йдеться, що на бен Ладена справив враження випадок з рейсом 990 компанії EgyptAir, який зазнав аварії в Атлантичному океані в жовтні 1999 року, слідуючи з Лос-Анджелеса в Каїр. У результаті авіакатастрофи загинули 217 осіб, більшість з пасажирів були американцями.
У трагедії звинуватили 59-річного єгипетського пілота Гаміль аль-батут, який навмисно розбив пасажирський літак, повторюючи слова «На все воля Аллаха!».
За твердженнями терористів, після того, як бен Ладен почув цю новину, він поставив запитання: «Чому він не розбив літак об яку-небудь будівлю?». Тоді терорист і почав планувати стратегію атаки на Всесвітній торговий центр у Нью-Йорку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?