ООН закликає не закривати контрольний пункт Зайцеве
Категорія
Політика
Дата публікації

ООН закликає не закривати контрольний пункт Зайцеве

ООН закликає не закривати контрольний пункт Зайцеве
Джерело:  news.liga.net

Координатор ООН з гуманітарних питань в Україні Ніл Уокер вважає, що закривати контрольний пункт Зайцеве у Донецькій області не потрібно, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Ліга.net.
Представники гуманітарних організацій, які працюють в Україні, серйозно стурбовані "рішенням Кабміну" закрити з 3 лютого пункт Зайцеве.
Згідно з повідомленням, тимчасове закриття одного або декількох контрольних пунктів в'їзду-виїзду матиме серйозні наслідки для мирних жителів. У представництві ООН зазначили, що в результаті постраждають громадяни України, в основному, літні люди та представники вразливих груп населення. Обмеження торкнуться також людей, що живуть на підконтрольних Україні територіях поблизу лінії фронту.


У випадку загострення конфлікту, цивільні особи можуть опинитися у небезпечних районах, залишившись один на один з насильством.
"Ми закликаємо уряд не закривати контрольно-пропускні пункти", - сказав Ніл Уокер.
У заяві наголошується, що відповідно до міжнародного гуманітарного права, у разі закриття певного транспортного коридору влада повинна забезпечити альтернативні безпечні коридори з метою забезпечення вільного пересування цивільних осіб, особливо з територій, де проходять активні бойові дії.
Нагадаємо, контрольний пункт в'їзду та виїзду Зайцеве у Донецькій області  закрила Держприкордонслужба.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?