В Україні зросли золотовалютні резерви
Категорія
Фінанси
Дата публікації

В Україні зросли золотовалютні резерви

НБУ
В Україні зросли золотовалютні резерви

У січні золотовалютні резерви Національного банку України зросли на $142 млн або на 1% - до $13,442 млрд, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  НБУ.


За інформацією НБУ, зростання резервів сталося в результаті розміщення облігацій внутрішньої держпозики в доларах США, що забезпечило надходження на користь уряду коштів у сумі $486,1 млн. Сальдо надходжень по СВОП-операціям становить $4,5 млн.


Платежі уряду щодо погашення та обслуговування держборгу в іноземній валюті у січні склали $422,7 млн, включаючи $344,2 млн на погашення та обслуговування державних цінних паперів, а також $173,5 млн на користь Міжнародного валютного фонду.


Також у січні НБУ проводив валютні аукціони для згладжування надмірних коливань курсу, в тому числі купив $43,5 млн і продав $117,8 млн. Чистий продаж валюти в ході аукціонів за січень склала $74,3 млн.


НБУ зазначає, що за результатами місяця обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань та поточних операцій уряду і Національного банку України.


Раніше повідомлялося, Яценюк похвалився, що золотовалютні резерви України за час його прем'єрства зросли до  $13 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?