Люксембург хоче на астероїдах видобувати копалини
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Люксембург хоче на астероїдах видобувати копалини

Люксембург хоче на астероїдах видобувати копалини
Джерело:  The Financial Times

Люксембург у кооперації з США та країнами Європи планує почати видобуток копалин на астероїдах. У країні оголосили про запуск цього проекту, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  The Financial Times.


Люксембург має достатній досвід роботи у космічній промисловості. Країна також зіграла важливу роль у розвитку супутникового зв'язку, в тому числі, у створенні одного з найбільших у світі супутникових операторів - SES.


Тому сьогодні у співпраці з партнерами планується розпочати розвиток нового напряму в космічній галузі - видобуток позаземних копалин. Це будуть і рідкоземельні метали, й інші копалини, яких мало на Землі, але предостатньо на об'єктах навколоземного простору.


"Ми знаємо, як дістатися до астероїдів, як бурити їх надра і як отримати зразки на Землю", - прокоментував футуристичні плани Люксембургу директор Європейського космічного агентства Жан-Жак Дорден.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?