День у календарі: Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями
Категорія
Культура
Дата публікації

День у календарі: Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями

День у календарі: Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями
Джерело:  online.ua

Це страшне слово "рак". Завжди люди, почувши цей діагноз, сприймають його, як вирок. Може тому, що статистика показує, що рак - основна причина багатьох смертей. І сьогодні, 4 лютого, у Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями, ми повинні пам'ятати, що "береженого - бог береже" та зайвий раз приділити увагу своєму здоров'ю. Адже це найцінніше, що у нас є.
Щороку ракові утворення з'являються у півмільйона людей. Тільки подумайте! Щорічно близько 500 тисяч людей дізнаються про те, що хворі. І можливо, невиліковно.
Втішає одне - щороку методи лікування онкологічних захворювань стають все більш досконалими. З'являються нові вакцини. Нехай і не всі види онкологічних захворювань піддаються лікуванню.
Кожен рік, починаючи з 2008-го, в четвертий лютневий день світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями (World Cancer Day).
Головне, що при виявленні ракової пухлини на ранній стадії хворобу ще можна перемогти. Тому лікарі радять не нехтувати профілактикою.
А профілактика це не тільки регулярні візити до лікаря та медичні огляди. Це ще й відмова від шкідливих звичок, здоровий спосіб життя.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?