У Держдепі США відреагували на відставку Абромавичуса
Категорія
Політика
Дата публікації

У Держдепі США відреагували на відставку Абромавичуса

У Держдепі США відреагували на відставку Абромавичуса
Джерело:  Голос Америки

У США прокоментували заяву про відставку міністра економічного розвитку та торгівлі України Айварас Абромавічуса, повідомляє  ONLINE.UA  з посиланням на  Голос Америки.

«Ми бачили повідомлення про відставку Айвараса Абромавичуса. Важливо відзначити, він здійснив важливі реформи для України. Він і його команда були успішні у здійсненні важких, але необхідних для України реформ, спрямованих на стабілізацію економіки, викорінення корупції та відповідності України вимогам програми кредитування МВФ. Ми сподіваємося, що після його відставки, ці зусилля будуть продовжені», - заявив прес-секретар Державного департаменту США Джон Кірбі.

На думку представників Держдепу США, Абромавічус є професіоналом, який ставить інтереси громадян України вище власних.

«Майбутнє України, щоб воно було стабільним та заможним, вимагає послідовних зусиль широкої команди людей, які працюють разом. Відданих професіоналів, як він, які ставлять інтереси українських громадян вище за свої особисті», - сказав Кірбі.

У США звернули увагу на умови, за яких Україна може розраховувати на підтримку країни.

«Важливо, щоб українські лідери подолали розбіжності, залишили в минулому свої особисті інтереси, які гальмували країну протягом десятиліть, і продовжували ці реформи. Тільки роблячи це, вони можуть розраховувати на подальшу підтримку Сполучених Штатів», - додав представник Держдепу.

Нагадаємо, глава Мінекономрозвитку 3 лютого  заявив  про своє бажання піти у відставку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?