Європарламент засудив безпрецедентні порушення прав людини в Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Європарламент засудив безпрецедентні порушення прав людини в Криму

Європарламент засудив безпрецедентні порушення прав людини в Криму
Джерело:  Укрінформ

Европарламент прийняв резолюцію щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму.  Резолюція  про становище кримських татар на півострові була представлена в четвер у Страсбурзі, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  Укрінформ.

«Європарламент строго засуджує безпрецедентний рівень порушень прав людини відносно жителів Криму, переважно стосовно кримських татар, які не підтримують порядок, встановлений так званою владою», - йдеться в резолюції.

Європейські депутати засудили жорсткі обмеження свободи слова, об'єднань і мирних зборів на анексованому Росією півострові.

«Європарламент закликає поважати Меджліс як легітимне представництво кримськотатарської спільноти, а також закликає припинити переслідування її членів», - наголошується в документі.

На думку європарламентаріїв, закриття кримськотатарських шкіл та класів, обмеження використання кримськотатарської мови є серйозним порушенням прав народу. Також в резолюції йдеться про побоювання в зв'язку з обмеженням української мови на півострові.

Раніше повідомлялося, що Європарламент  закликав  РФ припинити окупацію Криму і перестати втручатися в конфлікти.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?