В Україні зареєстровано понад 3 млн хворих на грип - МОЗ
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

В Україні зареєстровано понад 3 млн хворих на грип - МОЗ

Міністерство охорони здоров'я України
В Україні зареєстровано понад 3 млн хворих на грип - МОЗ

З 28 вересня по 2 лютого в Україні перехворіло на грип та ГРВІ 8,3% населення, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МОЗ.
Станом на 4 лютого 22 випадки були ідентифіковані як вірус грипу А нетиповий, 2 - вірус типу В, 152 - вірус грипу Н1N1 (pdm09). Найбільше смертей зафіксовано в Одеській області - 34, у Вінницькій - 13, Запорізькій - 12, у Черкаській - 13, Рівненській - 11 та м. Києві - 11.
"За медичною допомогою своєчасно звернулася лише третя частина померлих. Проведений аналіз летальних випадків показав, що всі померлі не мали щеплень проти грипу", - зазначили в МОЗ.
З початку епідемії в Україні зареєстровано понад 3,2 млн хворих на грип і ГРВІ. 62,8% хворих становлять діти до 17 років. За останню добу на грип та ГРВІ захворіли понад 65 тисяч людей, з них 50% дітей у віці до 17 років.
"Найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ відзначається серед населення Київської області та міста Києва, де перехворіло відповідно 14,1 і 11,9% населення. Найменша захворюваність реєструється в Закарпатській (5,2%) і Харківській областях (3,6%)", - йдеться в повідомленні відомства.
Раніше головний санітарний лікар столиці Олег Рубан повідомив, що захворюваність на грип та ГРВІ в столиці пішла на спад, а навчання в школах Києва може поновитися вже з 8 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?