Загальний страйк через пенсійну реформу паралізував Грецію
Категорія
Світ
Дата публікації

Загальний страйк через пенсійну реформу паралізував Грецію

Загальний страйк через пенсійну реформу паралізував Грецію

Греція паралізована 24-годинним страйком, який призвів до зупинки поїздів і поромів, закриття АЗС і шкіл, припинення внутрішніх рейсів, в зв'язку з незгодою населення з новою пенсійною реформою, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.
Уряд під тиском кредиторів висунув нову пенсійну реформу, в зв'язку з чим тисячі робітників, фермерів, самозайнятих професіоналів і пенсіонерів вийшли на вулиці Афін в четвер, 4 лютого, в рамках третього загальнонаціонального страйку з грудня.
У лікарнях залишився тільки персонал на випадок надзвичайної ситуації, закриті школи і перекрито рух по всій країні.
Серія протестів прокотилася по Греції після того, як уряд оголосив про пенсійну реформу, яка б різко підняла соціальні внески і вдарила по роботодавцях і працівниках новим підвищенням податків. Нова реформа також знижує максимальний розмір пенсії з 2700 євро на місяць до 2300 євро і вводить новий мінімум в 384 євро.
Прем'єр-міністр Ціпрас повинен зберегти 1,8 млрд євро на пенсійних витратах відповідно до умов міжнародної кризи. Пенсії, однак, вже були скорочені в 11 разів з 2010 року.
Раніше на цьому тижні представники ЄС і Міжнародного валютного фонду прибули до Афін, щоб обговорити прогрес, досягнутий урядом. Уряд каже, що пенсійна система в країні скоро завалиться без пропонованих змін. Законодавці мають намір голосувати за них в кінці цього місяця.
Члени широкого спектру професій піддали критиці план.
"Ми не можемо жити, ми не можемо вижити з тим, що уряд просить від нас", - сказав один з учасників акції.


Відео: TRT World


Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?