Міністри 12 країн підписали найбільшу за 20 років торговельну угоду
Категорія
Економіка
Дата публікації

Міністри 12 країн підписали найбільшу за 20 років торговельну угоду

Міністри 12 країн підписали найбільшу за 20 років торговельну угоду

У Новій Зеландії міністри торгівлі з 12 країн підписали угоду по транстихоокеанське партнерство (ТТП), повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.
У церемонії підписання взяли участь міністри з Австралії, Брунею, Канади, Чилі, Японії, Малайзії, Мексики, Перу, Сінгапуру, США, В'єтнаму і Нової Зеландії. Тепер кожна країна повинна схвалити угоду. Очікується, що вона набуде чинності не раніше ніж через два роки.
Підписання документа супроводжувалося протестами - кілька сотень людей прийшли до будівлі, де збиралися міністри, щоб висловити свою незгоду з рішеннями влади 12 країн. На думку активістів, укладення угоди негативно позначиться на економічній незалежності країн, які беруть участь в партнерстві.
Згоди про створення транстихоокеанського партнерства було досягнуто в жовтні 2015 року. Це найбільша за 20 років торговельна угода. У його рамках буде створена зона вільної торгівлі в Азійсько-Тихоокеанському регіоні. На тихоокеанські країни припадає 40% світової економіки і третина світової торгівлі.
Раніше повідомлялося, що канцлер Німеччини Ангела Меркель вважає, що майбутня зона вільної торгівлі між ЄС і США (Transatlantic Trade and Investment Partnership - TTIP) стане зразком подібного роду економічного співробітництва на планеті.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?