4 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Категорія
Світ
Дата публікації

4 лютого в Україні і світі: головні новини дня

4 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua


Підбиваючи підсумки дня, редакція

ONLINE.UA

підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 4-го лютого.


Україна


1. Президент України провів зустріч із послами країн "Великої сімки". В ході зустрічі глава держави повідомив про постійне невиконання російською стороною Мінських угод і закликав країни-партнери продовжити тиск на РФ за допомогою санкцій. Також керівництво України пообіцяло послам, що докладатиме спільних зусиль для проведення реформ в країні. У свою чергу, представники країн G-7 підкреслили важливість виконання Києвом узятих на себе зобов'язань перед МВФ для отримання подальших траншів.
2. Голова Верховної Ради Володимир Гройсман висловив переконання, що заяви про відставку окремих міністрів за власним бажанням можуть спричинити політичну кризу в Україні.



3. Європарламент

ухвалив

резолюцію щодо ситуації з правами людини в окупованому Криму, в якій засудив безпрецедентні порушення прав людини.


4. Державна міграційна служба України

відкрила

новий сервіс - онлайн-чергу в підрозділи ДМС для оформлення закордонного паспорта та внутрішнього паспорта нового зразка у вигляді ID-карти.


5. Верховна Рада

ратифікувала

угоду з Північноатлантичним альянсом про статус Представництва НАТО в Україні.


Світ

1. Австралійський інтернет-журналіст і засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що покине посольство Еквадору в Лондоні і здасться поліції, якщо комісія ООН відхилить його скаргу проти Британії. У свою чергу, комісія ООН визнала переслідування журналіста незаконним.
2. У Новій Зеландії міністри торгівлі з 12 країн підписали угоду по транстихоокеанське партнерство (ТТП), що стало найбільшою за 20 років торговельною угодою.
3. Президент США Барак Обама на щорічному Національному Молитовному Сніданку у Вашингтоні зробив останнє в якості президента звернення, закликавши до терпимості по відношенню до різних релігій.




4. У Туреччині в районі Стамбула Бешикташ стався вибух, в результаті якого були поранені 2 людини.
5. Офіційний представник Міноборони РФ заявив, що те, що відбувається на турецько-сирійському кордоні, нібито свідчить про інтенсивну підготовку до військового вторгнення Туреччини до Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?