Аль-Шабаб захопив сомалійське портове місто
Категорія
Світ
Дата публікації

Аль-Шабаб захопив сомалійське портове місто

Аль-Шабаб захопив сомалійське портове місто
Джерело:  BBC

Ісламістське угруповання Аль-Шабаб взяло під контроль портове місто Марка, приблизно в 70 км на північний захід від Могадішо, кажуть жителі, передає ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Зараз це найбільше місто під контролем аль-Шабаб. Сили Африканського союзу, які тримали місто-порт протягом трьох з половиною років, відступили 5 лютого вранці.
Втрата міста є основною перешкодою для сил Африканського союзу в їх десятирічній боротьбі проти аль-Шабаб. Губернатор сомалійського регіону Нижня Шабелле Ібрагім Адам повідомив, що аль-Шабаб отримав контроль без бою. Місцевий житель Мохамед Сабріє повідомив агентству AP, що бойовики аль-Шабаб підняли свій прапор над міською міліцією та адміністративною штаб-квартирою.
Три тижні тому аль-Шабаб захопили військову базу біля південного міста Сомалі ель-Аді, повідомивши, що вони убили близько 50 кенійських солдатів.
Аль-Шабаб був витіснений зі столиці країни Могадішо в серпні 2011 року, але до цих пір присутній у великих областях на півдні Сомалі і часто проводить атаки по всій країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?