Зброя, з якої були вбиті активісти Майдану, знайдена - СБУ та Генпрокурор
Категорія
Політика
Дата публікації

Зброя, з якої були вбиті активісти Майдану, знайдена - СБУ та Генпрокурор

Зброя, з якої були вбиті активісти Майдану, знайдена - СБУ та Генпрокурор
Джерело:  president.gov.ua

Глава СБУ Василь Грицак та генпрокурор Віктор Шокін доповіли президенту України Петру Порошенко, що знайдена зброя, з якого були вбиті активісти Майдану, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на прес-службу  президента.


Грицак доповів, що у ході розслідування були виявлені фрагменти 23 одиниць вогнепальної нарізної зброї, з якої стріляли на Майдані. Зброя була пошкоджена механічним способом, спиляні ідентифікаційні номери. За результатами проведеної експертизи СБУ ідентифіковано 12 з 23 одиниць зброї.
"З великою часткою ймовірності можна сказати, що це фрагменти 22 автоматів Калашникова й одного кулемета Калашникова, крім того - один ствол дванадцятого калібру мисливської гладкоствольної рушниці", - повідомив Грицак.
Він також повідомив, що після отримання висновків експертизи відповідні матеріали були направлені до Генеральної прокуратури та МВС.
Шокін зазначив, що слідство повною мірою доведело, що з цієї зброї вбивали майданівців. Він пообіцяв найближчим часом повідомити, в яких конкретно випадках воно використовувалося.
На думку президента, ці матеріали "істотно збільшують доказову базу для притягнення до відповідальності конкретних посадових осіб, причому не тільки тих, хто вбивав з цієї зброї українських героїв, але ми можемо зараз простежити і тих, за чиїм наказом цю зброю було видано, замовників і організаторів вбивств, що істотно покращує доказову базу ".
Президент зазначив, що наполягатиме, щоб Верховна Рада на найближчій сесії внесла зміни до закону про заочне правосуддя для покарання всіх винних.
Раніше повідомлялося, Порошенко хоче  покарати втікачів  у РФ та відповідальних за жертви Майдану.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?