Найбільша сонячна електростанція відкрилася у Марокко
Категорія
Технології
Дата публікації

Найбільша сонячна електростанція відкрилася у Марокко

Найбільша сонячна електростанція відкрилася у Марокко
Джерело:  BBC

Король Марокко Мохаммед VI відкрив сонячну електростанцію, яка стане найбільшою у світі, коли її здадуть в експлуатацію 2020 році. Станцію побудували в пустелі Сахара, на південний схід від Касабланки, недалеко від міста Варзазат, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  ВВС.


Станція буде виробляти 500 мегават електроенергії, що можна порівняти з потужностями АЕС. Щоб обійти пішки півмільйона параболічних дзеркал, які фокусують сонячну енергію і, таким чином, розігрівають воду для виробництва пари для турбін, знадобиться близько двох годин.


Екологи висловлюють побоювання, що через забір води, необхідної для турбін, можуть вичерпатися прилеглі природні водойми.


До 2030 року Марокко планує покривати 52% своїх потреб в електриці за рахунок відновлюваної енергії, і, таким чином, зменшити імпорт нафти та інших енергоносіїв.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?