8 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Категорія
Світ
Дата публікації

8 лютого в Україні і світі: головні новини дня

8 лютого в Україні і світі: головні новини дня
Джерело:  online.ua

Підбиваючи підсумки дня, редакція ONLINE.UA підготувала огляд найважливіших новин, які обговорювалися в Україні та світі 8-го лютого.

Україна


1. Міністерство оборони

розробило

проект постанови Кабінету міністрів України, в якому передбачено підвищення розмірів окладів за військовим званням у 4 рази, а посадових окладів - на 55%.


2. У Генпрокуратурі

повідомили

, що більшість співробітників спецроти Беркут, які звинувачуються в розстрілі активістів Майдану 20 лютого 2014 року, ховаються в РФ або в окупованому Криму. Генпрокурор Віктор Шокін також

розповів

, що прокуратура встановила причетність Януковича до вбивств на Майдані.


3. Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, національний лідер кримських татар Мустафа Джемілєв

отримав

орден "За заслуги в боротьбі з фашизмом в Росії". Він також заявив, що продовження санкцій призведе до швидкого розпаду РФ.


4. Народний депутат Єгор Фірсов повідомив, що

виходить

із фракції Блоку Петра Порошенка, позаяк не хоче бути в одній фракції з Ігорем Кононенком і не згоден покривати його корупційну діяльність.


5. Лідер Радикальної партії Олег Ляшко

заявив

, що його політсила виходить з переговорного процесу з коаліційними політичними силами у Верховній Раді.


Світ

1. РФ

почала

раптову перевірку боєготовності у військах Південного військового округу, окремих з'єднаннях повітряно-десантних військ і військово-транспортній авіації.


2. Війська Асада

наблизились

до сирійсько-турецького кордону, а в останньому

звіті

правозахисної організації мовиться, що РФ продовжує застосовувати касетні боєприпаси в Сирії. Канцлер Німеччини Ангела Меркель також вражена стражданнями людей через бомбардування РФ.


3. Польський телеканал TVP Info

оприлюднив

протокол знищення секретних документів з дня катастрофи президентського літака під Смоленськом - 400 сторінок Журналу дій Чергових операційних сил ЗС Польщі від 10 квітня 2010 року.



4. Коаліція на чолі з Саудівською Аравією, яка бореться проти шиїтських бунтівників в Ємені, з

била

балістичну ракету, запущену з Ємену в сторону королівства.


5. Адміністрація президента США

звернулася

до Конгресу з проханням виділити $ 1,8 млрд на боротьбу з вірусом Зіка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?