Більше половини українців вважають, що "закон Савченко" необхідно переглянути - опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше половини українців вважають, що "закон Савченко" необхідно переглянути - опитування

Більше половини українців вважають, що "закон Савченко" необхідно переглянути - опитування
Джерело:  online.ua

Утримувана в СІЗО в РФ український депутат Надія Савченко 5 листопада 2015 року внесла до Верховної Ради свій перший законопроект - «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо удосконалення порядку віднесення судом терміну попереднього ув'язнення в строк покарання».
У тексті закону йдеться: «Зарахування судом терміну попереднього ув'язнення в разі засудження до позбавлення волі в рамках того ж кримінального виробництва, в рамках якого до особи було застосовано попередній висновок, проводиться з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі».
У законі також передбачається, що суд повинен звільнити засудженого від відбування покарання, «якщо термін попереднього ув'язнення, відбутий засудженим в рамках кримінального провадження, дорівнює або перевищує фактично призначене йому основне покарання, передбачене частиною п'ятою статті 72 Кримінального кодексу України».
Закон був підписаний президентом України Петром Порошенко 23 грудня 2015 року та на наступний день набув чинності.
Однак в суспільстві "закон Савченко" викликав дискусію. Так, народні депутати подали правку, що не дозволить використовувати закон для осіб, які вчинили тяжкі та особливо тяжкі злочини. "Цим законом, щоб вийти на свободу, вже скористався суддя-колядник Зварич. Використовуючи цей закон, планує вийти достроково колишній депутат Лозинський, який вбив людину. Це необхідно припинити", - прокоментувалим нардепи своє рішення.
Редакція ONLINE.UA вирішила дізнатися у українців, якої думки вони про "закон Савченко". Як показали результати опитування, більше половини громадян України (66%) вважають, що закон необхідно переглянути. Зокрема, більшість жителів заходу (71%), півночі і центру (68%) не згодні з законом, за яким можуть вийти на свободу злочинці. Також не підтримують його на півдні (59%) і на сході України (58%).




В опитуванні взяли участь 51 688 респондентів.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?