Посадка дерев шкодить природі - вчені
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Посадка дерев шкодить природі - вчені

Посадка дерев шкодить природі - вчені

Згідно з висновками останніх досліджень французьких вчених, висадка нових дерев ніяк не допомагає природі, тільки навпаки. Таким чином, висаджені з 1850 року дерева в Європі тільки допомогли посилити глобальне потепління, передає  ONLINE.UA  з посиланням на  lenta.ru.


З 1850 після різкого скорочення площі лісів через вирубку, їх почали стрімко відновлювати, - економічно цінними і швидко зростаючими породами: соснами і ялинами. Хвойні породи поглинають більше тепла, ніж дуби і буки і впливають на кількість відображеної радіації. Також в листі, грунті і мертвих деревах містився вуглець, який зараз просто виділяється в атмосферу.


Вчені просять бути уважні до того, які саме дерева висаджуються, а також не сприймати висадку лісу як панацею від глобального потепління.


Раніше  повідомлялося, що в найближчі роки температура на планеті буде тільки рости.


Також  публікувалася  інформація про те, що в рекордно спекотних роках 21 століття винне саме людство.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?