Кенія може відмовитися від участі в Олімпійських іграх 2016
Категорія
Спорт
Дата публікації

Кенія може відмовитися від участі в Олімпійських іграх 2016

Кенія може відмовитися від участі в Олімпійських іграх 2016
Джерело:  BBC

Спалах викликаного комариними укусами захворювання в Південній Америці може привести до того, що Кенія відмовиться від участі в Олімпійських іграх цим літом, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Глава Олімпійського комітету Кенії Кіпчоге Кейно заявив, що якщо вірус Зіка в Бразилії досягає «рівня епідемії», то Кенія не поїде на олімпіаду, яку в цьому році приймає Ріо.
Минулого тижня Всесвітня Організація Охорони здоров'я оголосила глобальну надзвичайну ситуацію в області суспільної охорони здоров'я в зв'язку з поширенням вірусу.
«Ми не збираємося ризикувати і везти кенійців туди, якщо цей вірус Зіка досягає рівня епідемії», - сказав Кейно.
Бразильська влада наполягає, що не буде ніякого ризику для спортсменів і глядачів, за винятком вагітних жінок, коли Олімпійські ігри проходитимуть в серпні. Міжнародний олімпійський комітет каже, що перебуває в "тісному контакті" з організаторами, а олімпійські об'єкти щодня перевірятимуться напередодні і під час Ігор.
Кенія отримала найвищі нагороди на чемпіонаті світу з легкої атлетики в минулому році і відсутність спортсменів країни серйозно відчуватиметься на Олімпіаді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?