Розвідка США попередила про збільшення доморощених терористичних актів
Категорія
Світ
Дата публікації

Розвідка США попередила про збільшення доморощених терористичних актів

Розвідка США попередила про збільшення доморощених терористичних актів
Джерело:  Associated Press

Ісламські бойовики продовжують змову проти інтересів США за кордоном, а доморощені атаки являтимуть найбільш істотну загрозу для американців з боку екстремістів, сказав глава розвідки США у вівторок на наданні щорічної оцінки спецслужбами вищих небезпек, що стоять перед країною, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.
"Уявний успіх атак доморощених екстремістів в Європі і Північній Америці, наприклад, як в місті Чаттануга і Сан-Бернардіно, можуть мотивувати інших до поширення опортуністичних атак практично без попередження, зменшуючи нашу здатність виявляти терористичні планування операції і готовність", - сказав директор національної розвідки США Джеймс Клеппер в заяві, підготовленій для комітету Сенату з питань збройних сил.
"ІДІЛ у внутрішніх атаках, ймовірно, продовжить залучати тих, хто черпає натхнення з дуже витонченої медіаприсутності угруповання, без безпосереднього наставництва з боку керівництва ІДІЛ", - сказав він.
Клеппер також зазначив, що Іран залишається головним спонсором тероризму, пов'язані з аль-Каїдою угруповання залишаються життєздатними і США продовжить стикатися з кіберзагрозами з Китаю, РФ і Північної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?