Встановлено особи беркутівців, які розстрілювали Небесну сотню
Категорія
Політика
Дата публікації

Встановлено особи беркутівців, які розстрілювали Небесну сотню

Встановлено особи беркутівців, які розстрілювали Небесну сотню

ГПУ встановила особи тих, хто стріляв по активістам Євромайдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. Про це заявив прокурор упраління спецрозслідування ГПУ Роман Псюк, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Hromadske.tv.


"На сьогоднішній день сторона звинувачення точно має дані про те, що в окремих випадках, де кулі були виявлені в тілах - ми точно знаємо, з чиєї зброї ці кулі були випущені. Тобто зі зброї яких осіб ці кулі були випущені. Ці прізвища нами встановлені", - заявив Псюк.
Як сказав прокурор, кулі були знайдені і в тілах загиблих, і в фасадах будинків, на газонах, в стовбурах дерев на місці злочину.
"На даний час встановлено 25 осіб: 18 бійців спецроти Беркут, два їх командира, які також у розшуку, і п'ять чоловік, які зараз перебувають під вартою. Двох з них - справи у Святошинському суді, ще троє - справа сьогодні закінчена", - зазначив Псюк.
В інтересах слідства імена не називаються.
Як раніше повідомлялося, частина співробітників Беркута, обвинувачених у  розстрілі Майдану, втекла у РФ та Крим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?