Вченим стало відомо, як формуються спогади
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вченим стало відомо, як формуються спогади

Вченим стало відомо, як формуються спогади
Джерело:  Science Daily

Вчені, що представляють центр Werner Reichardt Centre for Integrative Neuroscience (CIN), що працює при Університеті Тюбінгена, виявили в мозку людини унікальний механізм, який відповідає за формування спогадів, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Science Daily.


Спецілаістам вдалося зрозуміти, що в гіпокампі є унікальні нейрони, які називаються лаброцитами, з них маленька частина активується у вигляді електричних розрядів кожен раз, коли активується механізм запам'ятовування. Більше частина нейронів, при цьому, залишилася в стані спокою і не функціонує.


Експерименти проводилися доктором Андреа Бургалоссі, який зі своїми колегами встановив тонкі мікроелектроди в зубчасту звивину гіпокампа лабораторних гризунів, що дало можливість їм перенаправляти слабкі електричні сигнали до окремих лаброцитів, які перебували в стані спокою і в процесі запам'ятовування не брали участь.


В ході досліджень було встановлено, що імпульси допомагали головному мозку щурів формувати більш міцні спогади. Нове відкриття повинно допомогти медикам у розробці нових методик лікування таких захворювань, як хвороба Альцгеймера, деменція і хвороба Паркінсона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?