Зімбабве потребує $1,5 млрд на продовольчу допомогу
Категорія
Світ
Дата публікації

Зімбабве потребує $1,5 млрд на продовольчу допомогу

Зімбабве потребує $1,5 млрд на продовольчу допомогу
Джерело:  Associated Press

Віце-президент Зімбабве Емерсон Мнангагва заявив в середу, що понад 70% посівів в південній частині країни були знищені в умовах посухи, викликаної погодним явищем Ель-Ніньо, що завдали шкоди півдню Африки, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на AP.

Мнангагва каже, що через посуху країні потрібно зібрати $1,5 млрд на продовольчу допомогу. Він також сказав міжнародним дипломатам і гуманітарним організаціям, що 3 мільйони чоловік в сільських провінціях потребують термінової продовольчої допомоги. Мнангагва повідомив, що 16681 одиниця худоби загинула.


Резидент-координатор Програми розвитку ООН Бішов Параджулі повідомив, що агентство зібрало $60 млн для програм допомоги в Зімбабве.


Раніше відома як житниця південної Африки, Зімбабве все частіше покладається на продовольчу допомогу через постійні посухи і проблемну економіку.


Нагадаємо, гуманітарний офіс ООН також

повідомив

, що в Сомалі більше 50 тисяч дітей можуть загинути без продовольчої допомоги.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?