Більше половини українців вважають, що НАБУ має право прослуховувати телефони - опитування
Категорія
Політика
Дата публікації

Більше половини українців вважають, що НАБУ має право прослуховувати телефони - опитування

Більше половини українців вважають, що НАБУ має право прослуховувати телефони - опитування
Джерело:  online.ua

У вівторок, 9 лютого, відбулася нарада президента України Петра Порошенка з керівним складом, детективами і співробітниками Управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро України, на якому обговорювалися заходи для забезпечення ефективної роботи НАБУ.
Зокрема розглядалося питання надання права детективам НАБУ можливості проведення негласних слідчих-розшукових дій. Йшлося, зокрема, про зняття інформації з каналів зв'язку.
Глава держави таку ініціативу не підтримав, зазначивши, що доступ до цієї інформації - це обмеження прав людини.
«На жаль, ще з радянських часів існує «традиція», коли цим правом силові органи дуже зловживають», - сказав Порошенко.
Редакція ONLINE.UA запитала в українців, чи вважають вони за необхідне надати право детективам НАБУ прослуховувати телефони. Згідно з отриманими результатами, більше половини українців (55%) не проти такої ініціативи. 45% жителів країни вважають, що це обмежуватиме права людини. Зокрема, 81% жителів східного регіону України згодні з президентом і виступили проти надання права НАБУ знімати інформацію з каналів зв'язку.



Варто зазначити, що, незважаючи на заборону глави держави на прослуховування телефонів, Порошенко вважає за необхідне співробітництво НАБУ і Служби безпеки України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?