Посол України в Хорватії не поїде на День російської дипломатії
Категорія
Політика
Дата публікації

Посол України в Хорватії не поїде на День російської дипломатії

Посол України в Хорватії не поїде на День російської дипломатії

Посол України в Хорватії Олександр Левченко, отримавши запрошення до Дня російської дипломатії від російського посла, був вкрай здивований і вже відправив лист з відмовою, повідомляється на сторінці українського посольства в Facebook, передає ONLINE.UA.
Зокрема Левченко висловив здивування самим фактом запрошення на прийом, отриманим від країни, яка здійснює акт агресії стосовно України.
"Визнаю, що був здивований, отримавши Ваше запрошення на прийом з нагоди Дня російської дипломатії. Росія де-факто веде проти України війну, в якій загинули тисячі моїх співвітчизників, окупувала наш Крим і частину Донбасу, а російська дипломатія, в тому числі і Ви особисто, самовіддано цю агресію виправдовує", - йдеться в повідомленні.
Левченко зазначив, що якби він прийняв це запрошення, "то тим самим, по суті, визнав би окупацію Росією українських територій, принизив би і себе і свою Батьківщину".
За словами українського дипломата, "в запрошенні, яке виглядає, як дружній жест, я відчуваю приховану неповагу".
"Я за примирення, але не за примирення зі злочином. Я вірю в відновлення дружби між Україною і Росією. Але тільки тоді, коли Росія поверне Україні Крим та інші захоплені території, а всі винуватці агресії постануть перед судом десь в Москві або Гаазі. До того часу прошу Вас, шановний пане Посол, не перевантажувати себе відправкою на мою адресу подібних запрошень", - написав Левченко.
Нагадаємо, МВФ думає про припинення співпраці з Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?