США не прийматиме пропозицію РФ щодо припинення вогню з 1 березня
Категорія
Політика
Дата публікації

США не прийматиме пропозицію РФ щодо припинення вогню з 1 березня

США не прийматиме пропозицію РФ щодо припинення вогню з 1 березня
Джерело:  The Guardian

Російська Федерація запропонувала запровадити режим припинення вогню в Сирії з 1 березня, за словами американських чиновників, але Вашингтон закликає зробити це негайно, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.
Мирні переговори по Сирії повинні відновитися 25 лютого, в той час як вашингтонські чиновники кажуть, що пропозиція про припинення вогню 1 березня - це спроба Москви дати собі і сирійському уряду ще три тижні, щоб спробувати придушити помірні групи повстанців.
Американські чиновники на умовах анонімності напередодні Мюнхенської конференції сказали, що США не зможуть прийняти пропозицію РФ, оскільки є ймовірність, що опозиційні сили зазнають необоротних втрат в північній і південній Сирії за цей період.
Остання атака, яка підтримується РФ, недалеко від міста Алеппо спонукала опозиційні групи вийти з мирних переговорів в Женеві, а десятки тисяч мирних мешканців - бігти у бік турецького кордону.
Контрпропозицією США є негайне припинення вогню і відкриття повного гуманітарного доступу до обложених диспетчерських центрів Сирії.
Адміністрація Обами намагається протягом тривалого часу укласти угоду про припинення вогню і прокласти шлях для перехідного уряду в Сирії, який дозволив би сторонам конфлікту сконцентруватися на боротьбі з ІДІЛ і філією Аль-Каїди Фронтом ан-Нусра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?