50 тисяч переміщених з Алеппо перебувають у дуже важких умовах - Червоний Хрест
Категорія
Світ
Дата публікації

50 тисяч переміщених з Алеппо перебувають у дуже важких умовах - Червоний Хрест

50 тисяч переміщених з Алеппо перебувають у дуже важких умовах - Червоний Хрест
Джерело:  BBC

Сплеск бойових дій в провінції Алеппо в Сирії призвела до переміщення близько 50 тисяч осіб, повідомив Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) , передає ONLINE.UA з посиланням на BBC News.
Гуманітарна ситуація стрімко погіршується в зв'язку з перекриттям водопостачання в Алеппо, каже МКЧХ, а маршрути поставок допомоги були скорочені, створюючи "величезний тиск" на населення.
"Температури надзвичайно низькі, і без достатнього запасу їжі, води і даху над головою переміщені люди намагаються вижити в дуже важких умовах", - сказав глава МКЧХ в Сирії Маріанна Гассер.
Сирійський уряд за підтримки російських військово-повітряних сил намагається повернути частини великого міста, утримуваного повстанцями. Вчинені ними напади призвели до більш сотні жертв, змусивши тисячі покинути свої помешкання. Туреччина перебуває під тиском ООН і країн Європи дозволити близько 30 тисячам сирійських біженців увійти на їх територію.
Лікарі без кордонів (MSF) також попереджають, що боротьба в місті Азаза, недалеко від турецького кордону, привела систему охорони здоров'я до стану, "близького до краху".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?