За цінами на нафту впали американські індекси
Категорія
Економіка
Дата публікації

За цінами на нафту впали американські індекси

За цінами на нафту впали американські індекси
Джерело:  Прайм

На відкритті торгів у четвер основні американські фондові індекси показали негативну динаміку. Вони знижуються за світовими цінами на нафту і через глобальні розпродажі ризикових активів, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Прайм.


Станом на 16:55 промисловий індекс Dow Jones падав на 1,33% - до 15702,88 пункту, індекс високотехнологічних компаній NASDAQ - на 0,86%, до 4246,60 пункту, індекс широкого ринку S&P 500 - на 1,24 %, до 1828,98 пункту.
У четвер біржі АТР і фондові ринки Європи показують негативну динаміку. Загальний негативний фон пов'язаний з падінням світових цін на нафту та побоюваннями з приводу перспектив для зростання світової економіки. На цьому тлі у четвер росте лише попит на більш безпечні активи, до яких належать ієна, золото та держоблігації США.
Пізніше у четвер інвестори чекають другого дня виступу глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Джанет Йеллен. Глава регулятора буде виступати перед комітетом Сенату у справах банків, житлового й міського господарства. Напередодні у своїй заяві перед комітетом з фінансових послуг Палати представників Йеллен сказала, що регулятор у разі необхідності може підвищувати базову ставку повільніше, ніж планувалося, на тлі ряду проблем, з якими стикається економіка країни.
Обмежують негатив на ринку дані з американського ринку праці. Так, число первинних заявок на допомогу з безробіття у США за минулий тиждень знизилося на 16 тис у порівнянні з показником попереднього тижня і склало 269 тис. Аналітики очікували зниження на 4 тис з показника попереднього тижня у 285 тис.
Раніше повідомлялося, при збереженні  ціни на нафту у $30  за барель РФ доведеться витрачати Резервний фонд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?