Підтримка РФ Асада стратегічна помилка, яка не сприяє боротьбі з ІГ
Категорія
Світ
Дата публікації

Підтримка РФ Асада стратегічна помилка, яка не сприяє боротьбі з ІГ

Підтримка РФ Асада стратегічна помилка, яка не сприяє боротьбі з ІГ

Міністр оборони США Ештон Картер зазначає, що підтримка Росією президента Башара аль-Асада в Сирії є стратегічною помилкою і не сприяє боротьбі з ІГ. Про це він сказав на прес-конференції у Брюсселі після засідання міністрів оборони глобальної коаліції по боротьбі з терористичним угрупуванням Ісламська держава, повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  УНІАН.


Міністр оборони США нагадав, що дії Росії в Сирії не відповідають заявам, які робить РФ стосовно ситуації у цій країні.
"Росіяни в більшості своїх повітряних ударів влучають у цілі, не націлені на ІГІЛ. Замість цього, вони стали учасниками громадянської війни Сирії ... шляхом підтримки режиму і розпалювання війни", - сказав Картер.
Міністр оборони США рішуче заявив, що ця громадянська війна повинна припинитися.
"Я думаю, що зараз найбільш трагічним наслідком російських дій є переміщення великої кількості людей в Сирії. Я говорив раніше, і це не змінилося - це стратегічна помилка росіян", - заявив Картер.
У зв'язку з цим він підкреслив, що РФ не має наміру координувати або приймати будь-яким чином участь в міжнародній коаліції в боротьбі з Ісламської державою.
"Ми налаштовані в нашій кампанії завдати поразки ІГІЛ з військової точки зору. Ми впевнені, що зробимо це. Росіяни не допомагають в цьому відношенні, але ми це зробимо в будь-якому випадку", - підкреслив Картер.
У той же час він заявив, що РФ щодо Сирії рухається в неправильному напрямку. "Ми хочемо прямувати в правильному напрямку, а саме в тому напрямку, коли там буде політичний перехідний період, який гарантує сирійському народові уряд і майбутнє, в якому не буде Башара Асада частиною цього уряду", - зазначив Картер.
Раніше повідомлялося, що  РФ звинуватила США  у бомбардуванні Алеппо. У свою чергу США спростувало  цю заяву РФ.



Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?