Встановлено новий рекорд по складанню кубика Рубіка
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Встановлено новий рекорд по складанню кубика Рубіка

Встановлено новий рекорд по складанню кубика Рубіка
Джерело:  Gizmag

Січневий рекорд по швидкості збирання кубика Рубіка побили всього за кілька тижнів. За 0,887 секунди головоломку вирішила комп'ютерна система Sub1, розроблена американським інженером та економістом Адамом Биром. Про це повідомляє  ONLINE.UA, посилаючись на  Gizmag.


Для цього знадобилося 20 ходів.


Після того, як кубик розкручується випадковим чином, його поміщають всередину робота. Дається команда "старт", відкриваються шторки вебкамер, ті фотографують усі сторони кубика, передають інформацію комп'ютеру. Він в свою чергу розраховує оптимальне рішення за допомогою двофазного алгоритму Коцемби. Це рішення передається процесору, який дає команду шести маніпуляторам.


Sub1 зібрала кубик за 20 ходів і 0,887 секунди. Представник Книги рекордів Гіннеса не був присутній при демонстрації, але найближчим часом Бір також подасть заявку на реєстрацію свого досягнення.



Видео; Jay Flatland

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?