День у календарі: День народження Авраама Лінкольна
Категорія
Культура
Дата публікації

День у календарі: День народження Авраама Лінкольна

День у календарі: День народження Авраама Лінкольна
Джерело:  online.ua

До середини 1970-х років 12 лютого в більшості штатів Америки святкували День народження Авраама Лінкольна (Abraham Lincoln), 16-го президента США.
На сьогоднішній день це свято відзначають разом із Днем народження Джорджа Вашингтона, першого Президента. Відзначають його в третій понеділок лютого, і називається він Днем президентів. Але багато жителів США не забувають традицію 12 лютого - на рівні національного свята штату День народження А. Лінкольна відзначається в Коннектикуті, Іллінойсі, Міссурі, Нью-Джерсі і Нью-Йорку.
Авраам Лінкольн, обличчя якого можна бачити на доларах і ім'ям якого названа автомобільна фірма, серед видатних політичних діячів світу посідає особливе місце. Закон про Хоумстед (від англ. Homestead - садиба, ділянка: закон надавав кожному американському громадянину право на отримання ділянки землі, яка з часом переходила у власність) і скасування рабства - його видатний внесок у розвиток справжньої свободи особистості.
Лінкольн розумів і любив свій народ, і американські громадяни відповіли йому загальною підтримкою. У листопаді 1864 року на чергових виборах він був обраний президентом на другий термін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?