Експерти з США звинуватили РФ у кібератаці проти України
Категорія
Політика
Дата публікації

Експерти з США звинуватили РФ у кібератаці проти України

Експерти з США звинуватили РФ у кібератаці проти України

У грудні 2015 року вимкнення електроенергії на заході України було викликано кібератакою з боку РФ. Про це повідомила заступник міністра енергетики США Елізабет Шервуд-Рендал під час зустрічі з представниками енергетичних компаній, передає ONLINE.UA з посиланням на Європейську правду.
На зустрічі були представлені результати дослідження групи американських експертів, які відвідували Україну і аналізували атаку енергосистеми, що призвела до відключення електроенергії в 103 населених пунктах. До команди експертів входили представники міністерства енергетики США, міністерства внутрішньої безпеки, Державного департаменту та ФБР.
Вони змогли вперше зібрати докази про те, що відключення електроенергії було викликано кібератакою, в якій брала участь команда досвідчених хакерів, що атакували одночасно шість різних енергетичних компаній України. Це була перша такого роду хакерська атака на цивільний об'єкт.
Прес-секретар Шервуд-Рендал відмовилася повідомити інші деталі презентації, посилаючись на секретність інформації.
Раніше повідомлялося, що РФ організувала кібератаку на парламент Німеччини.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?